• Login:

Welcome to the Xoom Forum - Motorola Xoom Forum.

Register ButtonIf this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

ICS 4.03 Authenication Problem

This is a discussion on ICS 4.03 Authenication Problem within the Motorola Xoom Help forums, part of the Motorola Xoom Support Forum category; Hi all, I hope I'm doing this right. I'm pretty new to forums. I have an Xoom ICS 4.0.3 which suddenly can not connect to ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Xoom Lurker
    Member #
    10833
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    New Mexico USA
    Posts
    3
    Liked
    0 times

    ICS 4.03 Authenication Problem

    Hi all, I hope I'm doing this right. I'm pretty new to forums.

    I have an Xoom ICS 4.0.3 which suddenly can not connect to my home router. It worked up until today, but now I get the message: Authentication problem. I can connect to my Verzion 4G hotspot just fine. The problem just started today. Does anybody know what's going on and how I can fix it?

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Xoom Informant
    Member #
    15891
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    40
    Liked
    13 times
    hi

    go to settings / wifi
    then long press the network that you cant conect to this should give you the option to forget network then hit the forget network
    unplug your router for at least 20 seconds then plug back in
    once the router has fully restarted go back to the wifi settings and reconect to you router with the corect logon details hope this helps

  4. #3
    Administrator

    Member #
    2101
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wichita Falls
    Posts
    35,561
    Liked
    2219 times
    Twitter
    mgrant76308
    Quote Originally Posted by ecoharmony View Post
    Hi all, I hope I'm doing this right. I'm pretty new to forums.

    I have an Xoom ICS 4.0.3 which suddenly can not connect to my home router. It worked up until today, but now I get the message: Authentication problem. I can connect to my Verzion 4G hotspot just fine. The problem just started today. Does anybody know what's going on and how I can fix it?
    Welcome to the forum. Glad you decided to join us. Also you might try changing the channel, restart your router and lastly check and see if your routers software has an update.



    Nexus 6 - Rooted
    NotePro 12.2 64Gb

  5. #4
    Xoom Lurker
    Member #
    10833
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    New Mexico USA
    Posts
    3
    Liked
    0 times
    Thanks, but it still doesn't work. I get the same "autenication problem" prompt. I hoped the upgrade to 4.04 (happened this morning) would solve the problem but no such luck. I read on another forum that Xooms have problems with Linksys routers (mine). I never had trouble until yesterday, but I'm willing to buy a different router if it would solve the problem. Any recommendations?

    Quote Originally Posted by philwright007 View Post
    hi

    go to settings / wifi
    then long press the network that you cant conect to this should give you the option to forget network then hit the forget network
    unplug your router for at least 20 seconds then plug back in
    once the router has fully restarted go back to the wifi settings and reconect to you router with the corect logon details hope this helps

  6. #5
    Administrator

    Member #
    2101
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wichita Falls
    Posts
    35,561
    Liked
    2219 times
    Twitter
    mgrant76308
    If you're using WPA you might try changing your router from to WEP, this has helped before.



    Nexus 6 - Rooted
    NotePro 12.2 64Gb

  7. #6
    Xoom Lurker
    Member #
    10833
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    New Mexico USA
    Posts
    3
    Liked
    0 times
    I don't know if I'm using WPA or how to change it.

  8. #7
    Administrator

    Member #
    2101
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wichita Falls
    Posts
    35,561
    Liked
    2219 times
    Twitter
    mgrant76308
    Quote Originally Posted by ecoharmony View Post
    I don't know if I'm using WPA or how to change it.
    You just log into your router settings and it should be under security.



    Nexus 6 - Rooted
    NotePro 12.2 64Gb


 

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. fc problem
    By edward in forum Non U.S. Motorola Xoom Help
    Replies: 13
    Last Post: 02-20-2012, 03:37 PM
  2. hi, me again with another problem
    By busymom in forum Motorola Xoom Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-28-2011, 07:51 PM
  3. First Problem
    By Maxj2000 in forum Xoom Rescue Squad Help
    Replies: 15
    Last Post: 05-04-2011, 06:26 AM
  4. first big problem
    By bensode in forum Motorola Xoom Help
    Replies: 7
    Last Post: 04-23-2011, 10:35 AM
  5. Odd problem.....
    By MI22 in forum Motorola Xoom WiFi Tablet Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-2011, 05:46 PM

Search tags for this page

android 4.0.3 wifi authentication problem

,

authentication problem wifi android

,
authentication problem wifi xoom
,
authentication, problem, motorola moto g
,

galaxy s2 wifi authentication problem

,
how to fix samsung galaxy s2 wifi authentication problem
,
moto g authentication problem
,
moto g wifi authentication problem
,
moto x authentication problems
,
moto x wifi authentication problem
,
motorola authentication problem
,
motorola g forum authentication proplem
,
motorola moto g authentication problem
,
motorola moto g wifi authentication problem
,
motorola xoom authentication issues
,

motorola xoom authentication problem

,

motorola xoom wifi authentication problem

,
wifi authentication error moto g
,

xoom authentication problem

,
xoom wifi authentication problem
Click on a term to search for related topics.